Hlavní obsah

Fuj, táhni, vyjela na Zemana maminka školáka. Ovčáček ji okřikl

• Aktualizováno
Novinky, zpe

Prvňáčky v základní škole T. G. Masaryka v Praze 6 v pondělí přivítal prezident Miloš Zeman se svojí ženou Ivanou. Prezident dětem radil, aby hodně četly papírové knihy. Někteří rodiče vyjádřili s prezidentovou přítomností nesouhlas, na klopě měli symbol červených trenek.

Fuj, táhni, vyjela na Zemana maminka školákaVideo: Novinky

 
Článek

Na dotaz Novinek, co Zeman říká na protest rodičů, odpověděl: „To jsem si vůbec nevšiml.“

„Fuj, táhni,“ zakřičela vzápětí na prezidenta jedna z maminek. Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček ji okřikl, aby se chovala slušně. Žena mu odvětila, že slušně se má chovat Zeman.

Prezident dorazil k prvňáčkům chvíli po osmé ráno. Někteří rodiče přišli do třídy se symbolem červených trenýrek na klopě jako výrazem nesouhlasu s prezidentem.

Zeman vítal prvňáčky, rodiče přišli s červenými trenkami Video: Novinky

Čtěte papírové knihy, radil prvňáčkům Zeman

„Když jsem byl malej, tak jsem hrozně nerad vstával, a to platí pořád,“ řekl nejprve dětem.

„Kdyby se šlo do školy tak o hodinu později, místo osmi v devět, tak by to pro nás bylo lepší. Ale co se dá dělat, zatím musíme vzít v úvahu to, co nám nařídili, a musíme poslouchat, protože ve škole se musí poslouchat,“ pokračoval.

Foto: Petr Horník, Právo

Prezident republiky Miloš Zeman s manželkou Ivanou Zemanovou při příležitosti zahájení nového školního roku navštívil Základní školu T. G. Masaryka v Praze.

Dětem radil, aby četly papírové knihy. Podle něj je kniha ta nejkrásnější věc na světě. „Když tu knihu napsali moudří lidé a vy ji čtete, tak je to stejné, jako kdybyste si s těmito moudrými lidmi povídali,“ dodal.

Prezident Zeman s manželkou navštívil prvňáčky v PrazeVideo: Novinky

Zeman řekl, že první knížka, kterou přečetl, byl Kája Mařík. Ivana Zemanová prý jako první knížku přečetla Malého Bobeše.

Děti od prezidentského páru dostaly na památku knížky s policejními pohádkami, dřevěnou hračku a müsli tyčinku.

Foto: Petr Horník, Právo

Prezident Miloš Zeman při zahájení nového školního roku v Základní škole T. G. Masaryka v Praze 6.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám