Hlavní obsah

Klaus dráždí ODS, fandí Jaklovi do Senátu za SPD

Právo, tin

Poslanec Václav Klaus ml. (ODS) vykopal další příkop mezi sebou a svou domovskou stranou. Klaus totiž v úterý napsal, že podpoří do Senátu na Praze 2 Ladislava Jakla, který kandiduje za SPD. A to navzdory tomu, že ODS nasazuje vlastního kandidáta, herce Vladimíra Kratinu.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Václav Klaus ml.

Článek

„Podporuji Ladislava Jakla do Senátu. Byl by jistě neúplatným, svobodomyslným a pravicovým senátorem. Ty, které rozčiluje, že kandiduje s podporou SPD, v principu rozčiluje, že vůbec kandiduje,“ napsal v úterý Klaus na sociální síť v reakci na kritiku svých spolustraníků za komentář v Právu a na serveru Novinky.cz, kde se zamýšlel nad smysluplností účasti českých vojáků v Afghánistánu. [celá zpráva]

Jakl je dlouholetým spolupracovníkem a poradcem exprezidenta ČR Václava Klause, otce poslance ODS. Předseda ODS Petr Fiala pro Právo uvedl, že podpora ze strany Klause ml. Jaklovi je v rozporu se stanoviskem strany.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ladislav Jakl

„Kandidátem ODS v Praze 2 je Vladimír Kratina, který byl schválen všemi zodpovědnými orgány ODS a má plnou podporu naší strany. Podpora jeho protikandidáta ze strany Václava Klause ml. není ničím více než jeho osobním názorem, který není v souladu s postojem ODS,“ řekl Právu Fiala.

Poslankyně a starostka Prahy 2 Jana Černochová, která Klause mladšího kritizovala za jeho text o misích, Právu řekla, že ji postoj kolegy nepřekvapil. „Ve chvíli, kdy se Jaklovo jméno objevilo, řekla jsem si, že ho Klausovi asi podpoří. Mrzí mě ale, že Václav ani po tolika letech v politice a po roce ve Sněmovně nepochopil, že politika je týmový sport,“ uvedla.

Reklama

Výběr článků

Načítám