Hlavní obsah

Duhový průvod Prague Pride po roce prošel ulicemi hlavního města

Novinky, nšt
Aktualizováno

Ulicemi Prahy v sobotu odpoledne prošel již po osmé duhový průvod Prague Pride Parade, který je součástí každoročního festivalu s gay, lesbickou, bisexuální a transgender (LGBT) tématikou. Pořadatelé odhadují počet účastníků na zhruba 40 tisíc, což je zhruba o 5000 více než v loňském roce. Účastníci průvodu se prošli z centra Prahy na Letenské náměstí.

Prague PrideVideo: Novinky

 
Článek

Kromě pestrobarevných kostýmů, hlasité hudby a transparentů letos s průvodem vyjelo také 21 vozidel včetně pirátské lodě, vláčku a Mini kabrioletů, ve kterém jeli tzv. Maršálové roku 2018.

Kvůli plánované rekonstrukci dolní části Václavského náměstí nabral letošní Duhový průvod novou trasu, a to ulicí Opletalovou, Hybernskou, přes náměstí Republiky, Dvořákovo nábřeží, Čechův most a Letnou, kde je pro účastníky až do nočních hodin připraven hudební program.

Foto: Mapy.cz

Nová trasa pochodu Prague Pride 2018

V čele průvodu vyrazily napříč centrem Prahy tři vozy Mini Cooper, do kterých zasedli ocenění LGBT aktivisté a aktivistky, tedy tzv. Maršálové a Maršálky. Kromě pestrobarevných, vyzdobených vozů ale přitáhla pozornost také Pirátská loď, jejíž součástí je bublinkovač a konfetové dělo. Kormidla se chopili poslanci za Pirátskou stranu včetně kandidáta na primátora Zdeňka Hřiba.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Centrem Prahy vyrazil už poosmé průvod hrdosti Prague Pride Parade.

Novinkou průvodu byla také takzvaná tichá zóna, jejímž prostřednictvím chtějí pořadatelé vyjít vstříc nejen těm, kteří si na hlasitou hudbu příliš nepotrpí, ale také psům.

Festival se letos zaměřil především na téma rodiny. Kromě diskusí na různá témata spjatá s rodinnými hodnotami se účastníci Prague Pride mohou až do neděle účastnit také mnoha hudebních divadelních a filmových akcí.

Reklama

Výběr článků

Načítám