Hlavní obsah

Vodní osvěžení uprostřed chodníku? V Praze vznikla liniová fontána

Novinky, nšt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Vysoké tropické teploty sužují Českou republiku již několik dní. Pokud hledáte příjemné osvěžení cestou do práce nebo jen z procházky, můžete se zastavit v pražském parku Na Pankráci, kde byly zřízeny dva nové vodní prvky, které zpříjemní den nejen dospělým ale i dětem. Nová liniová fontána a brouzdaliště jsou uprostřed parku doslova oázou pro kolemjdoucí.

Nové vodní osvěžení v Praze 4Video: Novinky

 
Článek

Park Na Pankráci byl pro veřejnost otevřen v roce 1985, v minulosti se zde nacházel bazén s plastikou a fontána.

„Z důvodu havarijního stavu ji nechali naši předchůdci odstranit a od té doby zde nějaký vodní prvek velmi chyběl. Dnes je třeba opravdu veliké teplo a děti si do dnešní doby neměly kde hrát,“ popsal hlavní účel výstavby dvou vodních ploch starosta Prahy 4 Petr Štěpánek.

Liniová fontána je dlouhá 61 metrů a široká 3 metry. Její vodní trysky jsou pouštěny pravidelně po krátkých intervalech, v případě nepříznivého počasí nebo silného větru budou trysky automaticky vypnuty.

Foto: Novinky

Liniová fontátna o délce 61 metrů.

„Je to proto, aby spotřeba byla co nejmenší, účelem není vodou mrhat ale poskytnout příjemné osvěžení,“ pokračoval Štěpánek.

Ti nejmenší jistě v Praze ocení brouzdaliště, které bylo postaveno v blízkosti liniové fontány. I přesto, že jeho hloubka činí pouze 0,2 metru výrazně v horkých dnech přispěje ke zlepšení mikroklimatu.

Foto: Novinky

Brouzdaliště o hloubce 0,2 m ocení především ti nejmenší.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám