Hlavní obsah

Studená fronta to k nám nestihla, rozpadla se už nad Německem. Vedro pokračuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Studená fronta, která měla ve čtvrtek podle dřívější předpovědi dorazit do ČR a přinést alespoň nějaké srážky, se nakonec rozpadla už nad Německem. Další fronta by se měla nad naším územím rozpadat v neděli, ale ochlazení nepřinese. Tropická vedra tak mohou zatím nerušeně panovat dál, řekla ve čtvrtek Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: David Taneček, ČTK

Slunečného počasí a koupání si užívali lidé na řece Úpě u Viktorčina jezu v Babiččině údolí v Ratibořicích na Náchodsku.

Článek

Noc na čtvrtek byla tropická na 60 procentech území, v pražském Klementinu zaznamenali v půl šesté ráno 25 stupňů. „Přes den bude jasno až polojasno, na západě republiky se mohou během odpoledne ojediněle objevit dešťové přeháňky nebo bouřky, které dokážou vzduch na pár desítek minut zchladit až o sedm stupňů,“ uvedla Honsová. Teploty se však budou držet mezi 31 a 35 stupni, ve Středočeském kraji vystoupí až k 37.

Stejný scénář se bude odehrávat v pátek. Ranní teploty klesnou na 21 až 17 stupňů, nejvyšší denní se budou nadále držet v rozmezí 31 až 35 stupňů, Středočeský a Ústecký kraj mohou zaznamenat až 37 stupňů. Na obloze bude jasno nebo polojasno, na horách se při přechodně zvětšené oblačnosti mohou objevit přeháňky nebo bouřky.

V sobotu ráno teploměry opět ukážou hodnoty mezi 21 a 17 stupni, odpoledne pak mezi 32 a 36 stupni. Bude jasno až polojasno, odpoledne se ojediněle mohou vyskytnout přeháňky nebo bouřky.

Stejné ranní teploty budou platit i pro nedělní ráno, tedy 21 až 17 stupňů. „Na našem území se bude rozpadat studená fronta a alespoň v Čechách by měly být přeháňky nebo bouřky četnější,“ řekla Honsová. Teplotní maxima vystoupí opět vysoko, a to na 31 až 35 stupňů.

Podle prozatímních předpokladů se nepatrně ochladí v pondělí, a to na 29 až 33 stupňů, v úterý a ve středu ale opět maxima vzrostou až na 35 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám