Hlavní obsah

Rath oznámil kandidaturu do Senátu za Litoměřicko. Seděl tam ve vazbě, tak prý město zná dokonale

• Aktualizováno
Novinky, jas, ape

Někdejší středočeský hejtman David Rath v pondělí oznámil, že hodlá v podzimních doplňovacích volbách kandidovat do Senátu na Litoměřicku za Českou suverenitu. Rath byl nepravomocně odsouzen za korupci, jíž se měl dopustit v době, kdy stál v čele kraje.

Foto: Aleš Pelikán

David Rath

Článek

Brífink s oznámením kandidatury Rath uspořádal právě před litoměřickou věznicí. Doprovázela jej předsedkyně České suverenity Jana Volfová.

Rath již před pár dny ke své kandidatuře řekl, že i díky pobytu v litoměřické věznici zná město a jeho problémy dokonale.

Foto: Aleš Pelikán

David Rath a Jana Wolfová

„V Litoměřicích jsem ve vazbě strávil dost času, takže město znám nejen jako občan, ale v podstatě i z druhé strany, což je dle mého zajímavá zkušenost,” řekl Rath minulý týden Lidovým novinám s poukazem na nevhodnost umístění věznice uprostřed města.

Rath tvrdí, že by v Senátu bojovat proti privatizaci litoměřické nemocnice. Chtěl by se zaměřit rovněž na boj proti byrokracii a migraci. „Kandiduji proto, abych uspěl, což je logické. Je to ale plně v rukou voličů, já jejich rozhodnutí přijmu s naprostou pokorou, ať bude jakékoliv,“ řekl Rath.

Bývalý hejtman by v případě svého zvolení získal imunitu. Ta by se mu mohla hodit v případu stíhání, ve kterém jej soud poslal na 8,5 roku do vězení za korupci.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám