Hlavní obsah

Šéfka Státního pozemkového ústavu končí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ředitelka Státního pozemkového úřadu (SPÚ) Svatava Maradová oznámila rezignaci. Svůj odchod z čela úřadu avizovala již v březnu. Ve funkci končí po dohodě s ministrem zemědělství Miroslavem Tomanem (za ČSSD). Konec Maradové v čele SPÚ potvrdila Novinkám mluvčí úřadu Monika Machtová.

Foto: Státní pozemkový úřad

Svatava Maradová

Článek

Maradová o svém konci v úřadu informovala již Tomanova předchůdce Jiřího Milka (za ANO). Původně předpokládala, že skončí během měsíce.

V čele úřadu byla Maradová od roku 2014, kdy vedl resort Marian Jurečka (KDU-ČSL). Uspěla tehdy ve výběrovém řízení. [celá zpráva]

Premiér Andrej Babiš (ANO) již dříve naznačil, že odchod Maradové může souviset s hospodařením SPÚ. „Doufejme, že to hospodaření pozemkového úřadu bylo v pořádku. Já mám signály, že nebylo,” poznamenal v březnu premiér. [celá zpráva]

Státní pozemkový úřad nakládá se státními zemědělskými pozemky. Do jeho kompetence spadá mimo jiné problematika církevních restitucí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám