Hlavní obsah

Meteorologové varovali před silnými dešti a vzestupem hladin řek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Meteorologové varují před silnými dešti a vzestupem hladin řek na východě republiky. Do čtvrtečního večera by na návětří Beskyd a Jeseníků mohlo napršet až 120 milimetrů srážek.

Foto: Martin Havelka, Novinky

Výstraha meteorologů ze 17. července 2018 před silnými dešti.

Článek

Od úterý do pátku bude podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) na severovýchodě a severu republiky pršet. Srážky by podle nich mohly být i vydatné.

„Nejvyšší srážkové úhrny jsou předpokládány od úterního do čtvrtečního večera v horských oblastech na severozápadním návětří Beskyd a Jeseníků, kde by mělo v popsaném období spadnout 80–120 milimetrů srážek,” varovali meteorologové.

V okolí hor by podle nich mohlo během 48 hodin napršet kolem 40 milimetrů, v extrému do 60 milimetrů srážek. Situace by se měla uklidňovat v noci ze čtvrtka na pátek.

x

Kvůli vydatným srážkám očekávají meteorologové u menších toků odvodňujících Jeseníky a Beskydy od středečního rána možnost vzestupu hladin a dosažení prvního stupně povodňové aktivity.

Varování před dešti platí pro okresy Ústí nad Orlicí, Jeseník, Šumperk, Bruntál, Nový Jičín, Frýdek-Místek a Vsetín od úterních 18 hodin. Varování před vzestupem hladin platí tamtéž od středečního rána.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám