Hlavní obsah

Místo Nachera má vést ANO v Praze šéf Fincentra Stuchlík

Právo, Jan Rovenský

Hlad po manažerech je v ANO veliký. Čtvrt roku před říjnovými komunálními volbami se v Praze chystá k výměně lídra. Podle informací Práva se vedení babišovců v pondělí chystá z čela sesadit poslance a pražského zastupitele Patrika Nachera a vyměnit jej za generálního ředitele jedné z největších finančněporadenských společností v Česku Fincentrum Petra Stuchlíka.

Petr Stuchlík

Článek

Sám Nacher přiznal, že o možné výměně slyšel. Podle něj by výměna nyní z hlediska kontextu, času a logiky byla těžko uvěřitelná.

„V prostředí, kdy ANO v Praze obhajuje vítězství, má lídr kandidátky šanci přemýšlet o úspěchu, jen když má podporu členské základy i vedení a koordinuje své kroky se současnou primátorkou. Kdyby k tomu došlo, tak by se opakovala situace z roku 2014, což mělo dopad i na fungování zastupitelského klubu ANO na radnici,“ řekl Nacher Právu.

Lídr ANO Babiš o možné změně v čele pražské kandidátky hovořit nechtěl. „Nebudu to komentovat. Hnutí o kandidátkách nerozhodlo a rozhodne až v nejbližších dnech,“ řekl jen Právu.

O možné výměně slyšel i poslanec a šéf ANO v Praze 12 Robert Králíček. „Pokud to tak je, pana Stuchlíka neznám, Patrik Nacher měl a stále má mou plnou podporu,“ řekl Právu.

Tahání králíka z klobouku

Nad chystaným tahem řada členů pražské buňky kroutí hlavou, zvlášť když Nacher vyhrál v primárkách. Podle zdrojů z pražského ANO na změnu hlavně tlačí lidé z okolí premiéra a předsedy hnutí Andreje Babiše.

„Stuchlík je sice zkušený manažer, ale mezi Pražany určitě není známější než Nacher. Ten má zkušenosti s komunální politikou, má image člověka, který bojuje za práva spotřebitelů, klientů bank a konzumentů a je rodilý Pražák. Nahradit ho nyní králíkem z klobouku je na pováženou,“ řekl Právu zdroj z pražského ANO.

„Navíc má Nacher mezi lidmi image člověka, který posiluje finanční gramotnost a bojuje za práva spotřebitelů, klientů bank a konzumentů. Fincentrum se zase zaměřuje na finanční poradenství a právě finanční poradci nemají na veřejnosti zrovna to nejlepší renomé,“ dodal.

Fincentrum bylo jednou ze společností, která v dubnu dostala pokutu 1,5 miliónu od České národní banky mj. za to, že nenahrávalo mobilní hovory poradců při komunikaci se zákazníkem.

Reklama

Výběr článků

Načítám