Hlavní obsah

Nalezený radní Petřík kandidovat za ČSSD nebude

Právo, mhr, pem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Olomoucký radní Miroslav Petřík (48), který záhadně zmizel na počátku května, nebude kandidovat za ČSSD v podzimních komunálních volbách. Vyplývá to z kandidátky, kterou ve čtvrtek schválili místní sociální demokraté. Původně se přitom předpokládalo, že matador olomoucké politické scény bude kandidovat do městského zastupitelstva ze čtvrtého místa.

Foto: Policie ČR

Pohřešovaný Miroslav Petřík

Článek

„Nemáme s ním v této chvíli žádný kontakt. Nemáme ani potřebné dokumenty, které je nutné v souvislosti s naší kandidátkou odevzdat. Nelze s ním tedy počítat, a proto na kandidátce zůstat nemohl,“ vysvětlil Právu ve čtvrtek předseda Městské organizace ČSSD v Olomouci, ministr kultury a olomoucký primátor Antonín Staněk.

Petřík byl od 6. května pohřešován. Pátrání po něm odvolala policie ve středu s tím, že byl vypátrán, rodina byla o jeho nalezení informována, je v pořádku a nebyl proti němu spáchán žádný trestný čin. Nic bližšího policie nechce prozradit.

„K odvolání pátrání ani k místu vypátrání nebudeme žádné bližší informace poskytovat,“ sdělila Právu ve čtvrtek policejní mluvčí Irena Urbánková. Podle některých informací měl být Petřík vypátrán v penzionu v Rakousku.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám