Hlavní obsah

ČSSD Paroubkovu kandidaturu nepodpoří. Komplex méněcennosti, utrousil expremiér

Právo, Novinky, kab, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Předsednictvo sociální demokracie podle informací Práva neschválilo podporu kandidatury expremiéra a někdejšího šéfa ČSSD Jiřího Paroubka do Senátu. Paroubek chtěl kandidovat na Ostravsku jako nezávislý s podporou sociálních demokratů. Právu řekl, že na vlastní pěst zřejmě kandidovat nebude.

Foto: Aleš Honus, Právo

Jiří Paroubek spolu s předsedkyní ostravské organizace ČSSD Janou Vajdíkovou a místopředsedou Adamem Rykalou

Článek

Expremiéra Paroubka před jednáním předsednictva podpořil současný šéf ČSSD Jan Hamáček. Podporovali ho i ostravští sociální demokraté – tamní šéfka Jana Vajdíková a bývalý poslanec Adam Rykala.

Předsednictvo však na pátečním jednání jeho kandidaturu neschválilo. Paroubek Právu řekl, že na vlastní pěst zřejmě kandidovat nebude.

„Mě to nepřekvapuje. Předsednictvo je sobotkovské a přes veškerou snahu pánů Hamáčka a Zimoly se ostatní pánové nemohou zbavit syndromu poraženého boxera sedmi procent a nemůžou to zapomenout někomu, kdo byl úspěšný. To je výraz jejich komplexů méněcennosti, to se nedá nic dělat,” řekl Paroubek Právu.

„Já chtěl vyhovět ostravským soc. demokratům. Byla tam reálná šance to vyhrát,” dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám