Hlavní obsah

Ochlazení končí. O víkendu budou zase bouřky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O víkendu se vrátí letní počasí s vysokými teplotami a v neděli rovněž s bouřkami. Ochlazení, které přinese přechod studené fronty, nebude mít dlouhé trvání a v polovině příštího týdne se již budou teploty opět přibližovat tropickým hodnotám. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Čtvrteční ráno bylo ve znamení zatažené oblohy. Zatímco v Čechách převládala nízká, na Moravě a ve Slezsku šlo o frontální oblačnost. V průběhu dne bude nicméně mraků ubývat a navečer by již mělo převažovat polojasno s teplotami mezi 18 a 22 stupni.

V pátek ráno teploty klesnou na 13 až 9 stupňů, místy se mohou objevit mlhy. Přes den bude nejčastěji polojasno s kupovitou oblačností a nejvyššími teplotami mezi 22 a 26 stupni Celsia. Zejména v horských oblastech se mohou ojediněle objevit přeháňky.

V sobotu bude převládat jasno či polojasno s nejvyššími teplotami mezi 24 a 28 stupni. Na horách se opět mohou objevit přeháňky. Ráno teploty poklesnou na 15 až 11 stupňů Celsia.

„V neděli bude přes naše území od západu postupovat studená fronta, která přinese více oblačnosti a místy rovněž přeháňky či déšť. Objevovat by se měly rovněž silné bouřky,” uvedla Honsová. Ranní minima klesnou na 18 až 14, odpoledne se  dostanou na 26 až 30 stupňů Celsia.

V pondělí ještě bude pokračovat oblačné počasí s občasnými přeháňkami. Na východě republiky budou ještě doznívat bouřky. Nejvyšší denní teploty vystoupají na 21 až 25 stupňů.

V dalších dnech se bude znovu oteplovat. V úterý na 27, ve středu až na 28 stupňů Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám