Hlavní obsah

Závěr týdne bude tropický, osvěžení přinesou jen bouřky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V závěru týdne se musíme připravit na tropické teploty a od pátku rovněž na silné bouřky. Charakter počasí by se měl změnit příští týden, kdy bychom se mohli dočkat ochlazení až o 10 stupňů Celsia. Novinkám to ve čtvrtek řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Lidé se v pátek koupali na jezu v Dobřichovicích.

Článek

Ve čtvrtek bude převážně jasno či polojasno. Zejména na jihu Čech se budou ojediněle objevovat přeháňky či bouřky. Nejvyšší teploty se dostanou na 26 až 30 stupňů Celsia.

V pátek bude zpočátku dne převládat polojasno, odpoledne může být až oblačno a místy se budou objevovat i přeháňky či bouřky, které mohou být i silné. Ráno teplota klesne na 16 až 12 stupňů, přes den bude stoupat na 27 až 31 stupňů Celsia. Vysoká vlhkost vzduchu bude přitom pocitovou teplotu dále zvyšovat.

I v sobotu bude převážně polojasno či oblačno. Opět lze místy očekávat silné bouřky. Ranní minima klesnou na 17 až 13 stupňů, odpolední vystoupají na 27 až 31.

Žádnou změnu nepřinese ani neděle. Převládající polojasno až oblačno místy opět doplní přeháňky a bouřky. Teploty ráno se budou pohybovat mezi 18 a 14 stupni, přičemž ve městech možná lidé zažijí i tropickou noc, kdy neklesnou pod hranici 20 stupňů Celsia. Nejvyšší denní teploty zůstanou mezi 27 a 31 stupni.

Příliv teplého vzduchu od jihu bude vrcholit v pondělí. Oblačné počasí s přeháňkami, deštěm a bouřkami vyžene teploty na 27 až 31 stupňů. Ráno bude rtuť klesat na 19 až 15 stupňů Celsia.

Výhled na další dny prozatím slibuje postupné ochlazení. Zatímco v úterý by se mohly teploty ještě šplhat k 27 stupňům, následně by se měly držet pouze mezi 20 a 24 stupni Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám