Hlavní obsah

Nad Šlechtovou se stahují mračna

• Aktualizováno

Budoucnost ministryně obrany Karly Šlechtové v rodícím se koaličním kabinetu ANO a ČSSD se ocitá v ohrožení. Nedlouho poté, co se musela omlouvat za nevhodnou fotografii se psem u památníku na Vítkově, se ve středu v Lidových novinách objevila informace, že na letištích využívala VIP salónky. Premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) to označil za plýtvání. O konci Šlechtové mluví i šéf ČSSD Jan Hamáček.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ministryně obrany Karla Šlechtová

Článek

Ministryně využívání letištních VIP salónků nepopírá, zdůrazňuje však, že tím šetřila čas. Zdůraznila zároveň, že létala economy třídou, čímž ušetřila „stovky tisíc”.

„Toto moji kritici záměrně opomíjejí, ani se na to neptají ostatních ministrů,” odtušila ministryně.

Babiš využívání VIP salónků odsoudil. „Máme jít příkladem, nemáme plýtvat penězi daňových poplatníků. Máme zůstat při zemi a myslet na to, že nás platí daňoví poplatníci,” uvedl po jednání vlády.

Babiš dodal, že „má jinou DNA”, neboť „pracoval na svém”.

Lidové noviny ze skupiny Mafra patří do svěřenského fondu, do něhož Babiš převedl svůj majetek, aby vyhověl zákonu o střetu zájmů.

Ministryně, která v minulých dnech upoutala pozornost fotkou svého psa u vítkovského památníku, dnes příznačně konstatovala, že „kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde”.

Udivený Hamáček

Nejistou budoucnost ministryně dokreslují i slova šéfa ČSSD Jana Hamáčka, který v rozhovoru pro server iDnes označil focení psa na hrobu Neznámého vojína za „něco, co je úplně z jiného světa“. „Předpokládám, že tam dojde ke změně,” řekl Hamáček, když se probíraly personálie nové vlády.

„Ministr obrany je člověk, který by měl uctívat tradice naší armády, uctívat ty, kteří položili život za naši samostatnost. A posadit na jejich hrob psa, je pro mě věc, která je pro mě naprosto neuvěřitelná,“ dodal Hamáček.

Jeho vyjádření ministryni zaskočilo. Nečekala prý, že se šéf ČSSD přidá „k vlně uměle šířené nenávisti” nad fotografií, která byla zveřejněna minulý týden.

VIP Service Club na Letišti Václava Havla v Praze

Zatímco běžní lidé se odbaví a posléze s příručním zavazadlem zamíří k odletové bráně, jiní mohou díky tomu, že létají obchodní třídou (nebo mají vhodnou platební kartu), zakotvit v nějakém z letištních salónků. Avšak ani to není to nejluxusnější, co pražské letiště nabízí. Soukromý VIP Check in je od všeho honu stranou. Vy jen odevzdáte své zavazadlo agentovi, ten jej za vás odbaví a následně vám přinese palubní vstupenku. Na odlet vašeho letadla pak čekáte v pohodlí luxusního all-inclusive salonku. Na rozdíl od běžných letištních salonků, kde za vstup jedné osoby platíte obvykle sumu v přepočtu pár desítek eur, toto exkluzivní odbavení stojí od 4400 Kč pro jednu osobu až po 11 000 Kč za čtyři osoby. Ze salonku pak pokračujete přes privátní bezpečnostní kontrolu přímo do letadla. Právě přes tuto exkluzivní část letiště do Prahy často přilétají celebrity.

Reklama

Výběr článků

Načítám