Hlavní obsah

Noční vlci dorazili do Prahy. Příznivce a odpůrce drželi od sebe těžkooděnci

Aktualizováno

Do Prahy v pondělí přijeli členové ruského motorkářského klubu Noční vlci. Jejich příznivci i odpůrci se už během dopoledne dostali do konfliktů a střety mezi nimi stále pokračují. Motorkáři odpoledne dorazili na Olšanské hřbitovy, kde chtějí uctít památku padlých rudoarmějců. I před hřbitovem se obě skupiny opakovaně dostaly do konfliktu, drželi je od sebe těžkooděnci, kteří zajistili několik osob.

Příznivci a odpůrci Nočních vlků u Olšanských hřbitovůVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Protestující s vlajkami Ukrajiny, Evropské unie a podobiznami ruského prezidenta Vladimira Putina zobrazeného coby Adolfa Hitlera upozorňovali motorkáře, že klub šíří ruskou propagandu a uctění obětí druhé světové války je spíše zástěrkou.

Ti si to nechtěli nechat líbit, skupiny se hádaly, strkaly do sebe. Demonstranti se pokusili dostat blíž příznivcům Nočních vlků, dva skončili podle ČTK v policejních vozech. Protestující pouštěli také píseň Modlitba pro Martu, přehlušil ji ale řev motorů.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Motorkář a místopředseda ČSSD Jaroslav Foldyna

Mezi přítomnými motorkáři byl i poslanec a místopředseda ČSSD Jaroslav Foldyna, který se s demonstranty hádal a s jedním z nich se i postrkoval. ČSSD se od soukromých aktivit svého místopředsedy distancovala.

Pietní akt OlšanyVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Motorkáři, jejich příznivci i odpůrci ucpali okolí ulice Jana Želivského, kde kolabovala doprava.

Odpoledne akce skončila, Noční vlci plánují pokračovat do Drážďan a Berlína.

Konflikty při čekání na Noční vlkyVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Obě skupiny se do sebe pustily už v Průhonicích, kde motorkáři čekali na Noční vlky. I tam došlo na drobné strkanice doprovázené sprškou vulgarit.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Čekající motorkáři

Motorkáři u PrůhonicVideo: Novinky

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Čekající motorkáři

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám