Hlavní obsah

Teploty o víkendu se přiblíží až k tropické třicítce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počasí jde z extrému do extrému. Ráno teploty jen lehce nad nulou, odpoledne pak vystoupí téměř ke třiceti stupňům. Česko tak čeká nezvykle teplé víkendové počasí. Novinkám to sdělila Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Přestože odpolední teploty v posledních dnech šplhají přes 20 stupňů Celsia, ráno bývá ještě zima. A to pořádná. „Na Horské Kvildě ve čtvrtek ráno naměřili minus 4,5 stupně Celsia,” uvedla Honsová. V dalších dnech nás ale čekají výrazně nadprůměrné teploty.

Ve čtvrtek ráno je polojasno až jasno. Ráno sice byla relativní zima, ale odpolední teploty se budou pohybovat v rozmezí 22 až 26 stupňů.

Probuzení do pátečního rána bude ještě chladné. Ranní minima budou v rozmezí 9 až 5 stupňů. Pak už se do Česka začne nasouvat teplý vzduch od západu. A ten přinese na druhou půlku dubna nezvykle vysoké teploty. Přes den tak bude v Čechách 24 až 28 stupňů Celsia, a to zejména na západě a na jihu. Na Moravě a ve Slezsku bude o něco chladněji, kolem 22 stupňů.

Víkend přinese více oblačnosti. V sobotu bude jasná až polojasná obloha, od západu ale bude přibývat oblačnost. Ta přinese dešťové přeháňky. Ranní minima ukážou na teploměrech 10 až 6 stupňů, odpoledne ale bude znovu teplo: 24-28 stupňů Celsia.

V neděli zesílí studená fronta. Ráno přibude více oblačnosti s ojedinělým deštěm, odpoledne pak bude polojasno až skoro jasno. Ranní teploty se vyšplhají na 9 až 5 stupňů, odpoledne bude 18-22 stupňů Celsia.

Pondělní ráno bude opět chladnější, 10 až 6 stupňů. Pak bude přibývat oblačnosti s občasným deštěm či bouřkami. Teploměr odpoledne ukáže 21-25 stupňů Celsia.

Od úterý začne teplota klesat na hodnoty kolem 20 stupňů a potřeba budou i deštníky. „Ale loni touhle dobou jsme měli teploty jen kolem plus čtyř,” připomněla Honsová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám