Hlavní obsah

Letní počasí vydrží, ale v pátek bude víc pršet

Novinky, jas

Ač se podle kalendáře nacházíme teprve v dubnu, průměrné teploty stoupající k letním hodnotám odpovídají spíše druhé polovině května. Výraznou změnu meteorologové neočekávají ani v dalších dnech, a tak narušením bude pouze přechod studené fronty, která v pátek přinese četné srážky. Teploty však nadále budou překračovat hranici 20 stupňů Celsia, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Ve čtvrtek budou odpolední teploty stoupat k 21 až 25 stupňům a dá se předpokládat překonání teplotních rekordů. „V ohrožení je i teplotní maximum z pražského Klementina, kde v roce 1989 naměřili 23,6 stupně,” připomněla Honsová.

Večer se od jihozápadu začne zatahovat a přidají se srážky. „V pátek tak bude na většině území zataženo až oblačno, místy s deštěm či přeháňkami a ojedinělými bouřkami. Ráno teploty klesnou na 14 až 10 stupňů, přes den se dostanou na 18 až 22,” dodala.

V sobotu bude převážně polojasno, přičemž ráno se mohou objevovat i mlhy či nízká oblačnost. Ranní minima se budou pohybovat mezi 9 a 5 stupni, přes den se rtuť teploměru dostane na 19 až 23 stupňů.

Polojasno až oblačno s ojedinělými přeháňkami by mělo převládat v neděli. Ráno teploty klesnou na 12 až 8 stupňů, přes den budou opět šplhat k letním hodnotám mezi 21 a 25 stupni.

V pondělí se dočkáme polojasné oblohy, přechodně i zvětšené oblačnosti s ojedinělými přeháňkami. Ranní minima se budou pohybovat v intervalu 12 až 8 stupňů, odpolední teploty znovu vystoupají k 21 až 25 stupňům.

Výraznější změnu neslibuje ani výhled na další dny. Po úterních maximech v rozmezí 20 až 24 stupňů by měly v dalších dnech odpolední teploty poklesnout na 16 až 20 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám