Hlavní obsah

Praha na poslední chvíli odložila uzavírku ulice Na Slupi

Novinky, jas
Praha

Rekonstrukce ulice Na Slupi, která mohla podobně jako další velké uzavírky komplikovat lidem dopravu po Praze, se posune a rozdělí do dvou etap. V pondělí o tom rozhodla Technická správa komunikací (TSK).

Foto: Petr Nový, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Uzavírka v Nuslích by notně zkomplikovala dopravu v oblasti Ostrčilova náměstí. Práce měly začít v pondělí, ale po ranním jednání mezi TSK, společností Strabag a náměstkem primátorky pro dopravu Petrem Dolínkem (ČSSD) se plány změnily.

„Termín zahájení rekonstrukce komunikace Na Slupi byl posunut. Dojde zde v rámci změny harmonogramu k prohození jednotlivých etap stavby tak, že v tuto chvíli se bude realizovat směr z centra, který byl plánován pouze s lokálními omezeními dopravy, bez uzavírky,” popsala mluvčí TSK Barbora Lišková.

Ve směru do centra by měla oprava probíhat formou částečné uzavírky v létě, kdy je ve městě menší intenzita dopravy.

Foto: Mapy.cz

Stavbaři by se podle změněných harmonogramů měli Na Slupi objevit zhruba do dvou týdnů. TSK v ulici vymění asfaltové povrchy vozovek, parkovací stání budou z velké žulové dlažby a chodníky z kamenné mozaiky. Opraveno bude rovněž odvodnění, inženýrské sítě a veřejné osvětlení. Zrekonstruován bude most přes Botič. Hotovo by podle původního harmonogramu TSK mělo být do srpna.

Kolaps na Žižkově

Pražané se v minulých dnech museli obrnit trpělivostí při cestě přes Žižkov, kde probíhá oprava Husitské, což způsobilo v oblasti opakovaně dopravní kolaps.

Foto: Petr Janiš, Právo

Doprava na Žižkově nabírá zpoždění, i když se situace v posledních dnech trochu uklidnila.

Naštvaným lidem, kteří byli nuceni trávit dlouhé desítky minut v kolonách aut i tramvají, patrně nezvedla náladu ani slova primátorky, která krátce před zahájením rekonstrukce Husitské sebevědomě prohlásila, že „Pražané jsou zpovykaní” a hlavní město velké problémy s dopravou nemá. [celá zpráva]

Primátorka Adriana Krnáčová o dopravě a zpovykaných PražanechVideo: Novinky

Ačkoliv se primátorka omluvila, krom veřejnosti to schytala i od svého stranického šéfa a premiéra v demisi Andreje Babiše. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám