Hlavní obsah

Provoz tramvají v centru Prahy zkolaboval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Provoz tramvají v centru Prahy v pátek odpoledne paralyzovala prasklá kolej. Tramvaje nemohly odbočovat z Lazarské ulice na Karlovo náměstí, ani projíždět Myslíkovou ulicí. Oprava prasklé koleje v centru Prahy se protáhne až do soboty 01:00. Tramvaje budou jezdit jinou trasou. Náhradní doprava není zavedena.

Foto: Twitter PID

Stojící tramvaje ve Vodičkově ulici.

Článek

V 17:40 byl obnoven provoz několika linek přes opravovanou kolej a kolony se rozjely. Kolem 19:00 bylo centrum prakticky normálně průjezdné. „Od 20:00 je plánované opětovné zavření a pokračování opravy, která je plánovaná na zhruba pět hodin,” sdělila Řehková.

Kolona stojících tramvají se táhla od Lazarské ulice až na Žižkov a problémy byly i na Smetanově nábřeží.

Provoz tramvají v centru metropole narušila prasklá kolejnice na křižovatce Lazarské a Spálené kolem 13:30.  Omezení se dotklo devíti linek, které musely být odkloněny ze své trasy na Národní třídu a odtud přes Palackého na Karlovo náměstí.

Kvůli silnému odpolednímu provozu doprava na řadě míst zkolabovala. Ve Vodičkově a v Jindřišské ulici nebo na Smetanově nábřeží se vtvořily dlouhé kolony stojících tramvají. Zablokován byl provoz na Palackého a Karlově náměstí a kolona se táhla ve směru do centra až na Olšanské náměstí na Žižkově.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám