Hlavní obsah

Mrznoucí mlha, sněhové jazyky. Opatrní musí být hlavně řidiči

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dopravu v některých oblastech v Česku ve středu ráno komplikuje mrznoucí mlha nebo sněhové jazyky. Silnice jsou většinou sjízdné pouze s nejvyšší opatrností. Místy napadla tenká vrstva čerstvého sněhu.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Ilustrační foto

Článek

Silnice v horských oblastech Vsetínska pokrývá vrstva uježděného sněhu krytá posypem. Sníh místy leží také na vozovkách na Zlínsku, které jsou udržovány inertním posypem. Sjízdné jsou se zvýšenou opatrností.

Silnice mezi Starou Vsí na Přerovsku a Rymicemi na Kroměřížsku je zavátá sněhem, probíhá údržba. Ostatní vozovky ve Zlínském kraji jsou převážně holé a suché, na Uherskohradišťsku vlhké.

Na zbytky rozbředlého sněhu, sněhové jazyky i silný vítr si musí dát pozor řidiči v Olomouckém kraji. Všechny silnice v regionu jsou ale se zvýšenou opatrností sjízdné.

Zbytky rozbředlého sněhu jsou na silnicích mezi Šternberkem a Moravským Berounem na Olomoucku. Sněhové jazyky se kvůli silnému větru tvoří na silnici druhé třídy mezi obcemi Stará Ves a Přestavlky na Přerovsku.

Hlavní silniční tahy v Olomouckém kraji jsou ve středu ráno holé a vymrzlé. Bez omezení je v nižších polohách sjízdná většina silnic druhé a třetí třídy.

Zvýšenou opatrnost vyžadují silnice nižších tříd na Břeclavsku a Hodonínsku. Mezi obcemi Bukovany a Ostrovánky může být vozovka zafoukaná sněhem a místy je nový sníh. Vyplývá to z webu Správy a údržby silnic Jihomoravského kraje.

V Jihomoravském kraji se teploty pohybují od minus sedmi stupňů do minus jednoho stupně. Dálnice a silnice I. tříd jsou sjízdné bez omezení, dálnice D46 je místy vlhká.

Viditelnost je bez omezení, fouká slabý vítr. Komunikace nižších tříd na Hodonínsku a Břeclavsku jsou vymrzlé a sjízdné se zvýšenou opatrností. Na Znojemsku je na méně využívaných trasách v západní a jižní části okresu vrstva nového sněhu krytá posypem.

Mrznoucí mlhy komplikovaly sjízdnost na některých vozovkách Jihočeského kraje. Jednalo se především o jižní část regionu. Všechny vozovky zůstávají sjízdné pouze se zvýšenou opatrností.

Na Prachaticku napadla slabá vrstva sněhu a horší sjízdnost může být na některých vozovkách nižších tříd v kraji, které nesmějí silničáři udržovat pomocí soli.

V regionu po ránu mrzne, na Šumavě naměřili například na Kvildě minus 13 stupňů Celsia. Podle předpovědi meteorologů bude ve středu polojasno a ojediněle může slabě sněžit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám