Hlavní obsah

Meteorologové varovali před silným mrazem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na východě republiky budou podle meteorologů kvůli přílivu chladného vzduchu od severovýchodu klesat v noci teploty pod -12 stupňů Celsia. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pondělí vydal výstrahu před silnými mrazy.

Foto: Petr Marek, Právo

Článek

„V noci bude na severní Moravě a ve Slezsku postupně polojasno až jasno. Vát bude jen slabý proměnlivý vítr nebo bude klidno. Minimální teploty se budou pohybovat místy pod –12 stupňů, zejména v místech se sněhovou pokrývkou,” uvedli meteorologové.

Nízké teploty budou souviset s přílivem studeného vzduchu od severovýchodu, spolu s nímž se bude přes naše území k východu přesouvat nevýrazná oblast vyššího tlaku vzduchu.

Výstraha platí pro Moravskoslezský a části Zlínského a Olomouckého kraje v polohách do 600 metrů od pondělních 22 do úterních 8 hodin.

Lidem je doporučováno teplé oblečení, obuv, rukavice a pokrývka hlavy. Děti a staří, případně nemocní lidé by měli omezit pobyt venku.

Reklama

Výběr článků

Načítám