Hlavní obsah

Ferjenčík končí jako pražský zastupitel. Takový exemplář se jen tak nevidí, loučila se s ním Krnáčová

Právo, trj

Pirátský poslanec Mikuláš Ferjenčík ve čtvrtek oznámil, že už nebude pražským zastupitelem. Nahradit by ho měl zakládající člen Pirátské strany Ivan Mikoláš.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Poslanec Pirátů Mikuláš Ferjenčík

Článek

Ferjenčík rezignaci oznámil na konci čtvrtečního jednání pražských zastupitelů. „Těší mě, že jsme dostáli svým předvolebním závazkům, nenechali jsme se koupit za trafiky, snažíme se zveřejňovat, co se tady děje,“ řekl Ferjenčík.

Kritik magistrátních poměrů si vysloužil mírně jízlivé poznámky primátorky Adriany Krnáčové (ANO), když se s Ferjenčíkem loučila.

Piráti a pražské zastupitelstvo
Piráti mají v 65členném pražském zastupitelstvu čtyři mandáty a jsou v opozici, metropoli vládne koalice ANO, ČSSD a Trojkoalice (SZ, KDU-ČSL a STAN) s 33 mandáty. Ferjenčík se stal zastupitelem po volbách v roce 2014. Po volbách na podzim roku 2017, v nichž kandidoval v Pardubickém kraji, se dostal do Sněmovny.

„Jsem opravdu ráda, že jste tu byl. Takový exemplář pirátů, jaký tu byl, se opravdu jen tak nevidí,“ řekla Krnáčová, když děkovala za spolupráci a popřála mu mnoho štěstí v novém působišti.

„Možná by bylo dobré, kdybyste sem tam nemluvil a nechal si to pro sebe. Zlepšíte tím psychohygienicky prostředí, ve kterém se budete nacházet,“ dodala primátorka.

Reklama

Výběr článků

Načítám