Hlavní obsah

Babiš podpořil Zemana a dával mu rady do kampaně

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pokud chce prezident Miloš Zeman uspět ve druhém kole voleb, měl by jasně říct, že nechce Českou republiku orientovat na východ, míní premiér a šéf ANO Andrej Babiš. Řekl, že Zemana bude volit i za dva týdny.

Andrej Babiš k výsledkům prvního kola prezidentské volbyVideo: Novinky

 
Článek

Babiš na sobotní tiskové konferenci v Sokolovně v Průhonicích poblahopřál Zemanovi i Drahošovi k výsledkům. „Nemám důvod měnit názor z hlediska podpory,“ řekl hned v úvodu premiér, který den před prvním kolem oznámil, že bude volit Zemana.

Foto: David Ryneš, Novinky

Výsledek 1. kola volby prezidenta

Prezidentovi vzkázal několik věcí. „Pokud chce uspět ve druhém kole, tak by měl jasně deklarovat, že nechce orientovat naši zemi na východ, na Rusko a na Čínu, a že to dělá jen pro naše firmy, aby tam dělaly byznys,“ radil Babiš. Zdůraznil, že Česká republika je členem EU a NATO.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Premiér Andrej Babiš během tiskové konference v Průhonicích u Prahy, kde se vyjadřoval k výsledkům prvního kola prezidentských voleb.

„Dále by mu pomohlo, kdyby se distancoval od některých svých nejbližších spolupracovníků, kteří mu nedělají dobrou pověst,“ komentoval premiér. Koho tím konkrétně myslel, neřekl. „Všichni je známe, v médiích byli dlouhodobě kritizováni,“ doplnil.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Vratislav Mynář s Martinem Nejedlým

Narážel tak zřejmě na hradního kancléře Vratislava Mynáře a Zemanova poradce Martina Nejedlého. O těchto dvou mužích mluvil v projevu i Jiří Drahoš. Řekl, že během kampaně měl často pocit, že nekandiduje Zeman, ale právě hradní mluvčí Jiří Ovčáček, kancléř Mynář či poradce Nejedlý.

Foto: David Ryneš, Novinky

Výsledek 1. kola volby prezidenta v Praze

Reklama

Výběr článků

Načítám