Hlavní obsah

Problémy s doručováním Práva a dalších novin způsobuje doručovatel – Mediaservis

Mnoho předplatitelů Práva i dalších novin, zejména v Praze a na Moravě, nedostává od Nového roku do svých poštovních schránek své předplacené tiskoviny nebo jim přicházejí se zpožděním. Příčinou je nedostatek doručovatelů společnosti Mediaservis, která spolupracuje s PNS, jež po České poště zajišťuje distribuci periodik.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Distributoři mají denně do schránek doručovat v průměru 250 000 deníků.

Příčinou jsou výpadky v činnosti První novinové společnosti (PNS), která od 1. ledna zajišťuje místo České pošty roznášku všech velkých deníků. Na změnu distribuční společnosti přistoupila většina vydavatelství a akciová společnost Borgis, do níž patří Právo, nemohla doručování předplatného zajistit sama u České pošty jako dříve.

Výpadky tak vedle Práva postihly rovněž Blesk, Mladou frontu Dnes, Deník, Lidové noviny nebo Hospodářské noviny.

Chybí doručovatelé

Na roznášce novin spolupracuje PNS s firmou Mediaservis, které se nepodařilo včas zajistit dostatek doručovatelů.

PNS zajišťuje rozvoz balíků novin z tiskáren do zhruba 2300 distribučních bodů, kde si je mají převzít doručovatelé Mediaservisu. Těch je však i přes rozsáhlý nábor méně než potřebné 4000.

„PNS doručuje prakticky bez problémů noviny na předávací body, kde se jich ujímají doručovatelé novin. Právě problémy s nedostatkem doručovatelů, kteří ve společném projektu spadají pod kontrolu společnosti Mediaservis, způsobují lokální výpadky v doručování,” uvedl mluvčí PNS Vít Kurfürst.

Podle předsedy představenstva PNS Petra Nováka tento problém Mediaservis řeší náborem nových doručovatelů, to však zabere ještě několik dnů.

Předplatitelé se dočkají kompenzací

Čtenáři jsou právem rozhořčeni, když své noviny nedostávají, i když si je předplatili. Právo se jim omlouvá, ačkoli situaci nezavinilo, a prosí je o trpělivost. Tyto chyby bude vydavatel kompenzovat a až do vyřešení situace nebude nedoručené nebo pozdě doručené výtisky účtovat.

S kompenzacemi počítají i další vydavatelské domy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám