Hlavní obsah

Doprava v Železné Rudě kolabuje, do hor míří davy lidí

Právo, ib
Železná Ruda

Automobilová doprava v Železné Rudě a okolí od sobotního dopoledne kolabuje. Do hor míří stovky lyžařů, kteří chtějí využít prodloužený novoroční víkend. Policisté řidiče varují, aby do města v tyto dny raději vůbec nezajížděli.

Foto: Profimedia.cz

Železná Ruda na Šumavě

Článek

„Pokud již máte cestu naplánovanou, obrňte se velkou dávkou trpělivosti,“ varovala policejní mluvčí Veronika Hokrová.

„Tamní kolegové takovou koncentraci návštěvníků nezažili několik let. Sešlo se najednou několik faktorů - dostatek sněhu, silvestr a ten navíc připadá na prodloužený víkend," uvedla Hokrová.

Živo je od sobotního rána také v železnorudském infocentru. „Na rozdíl od jiných dnů chodí i hodně cizinců. Proti loňsku se zajímají hodně o běžky,“ řekla Právu pracovnice střediska Ivana Vilišová.

Není kde zaparkovat

„Sněhové podmínky jsou dobré, ráno mrzlo, teď poletuje sníh. Na umrzlý podklad napadal připadala vrstvička, takže podmínky jsou ideální,“ uvedla Vilišová. Z kanceláře má výhled na třídu 1. máje v centru města. „Nevím, jak to vypadá jinde, ale tato ulice je totálně ucpaná, lidé parkují i uprostřed silnice,“ řekla Vilišová.

Policie varuje, že centrum Železné Rudy je přeplněné auty a je problém najít vůbec místo na zaparkování.

Řidiče proto žádají, aby respektovali jejich pokyny a parkovali pouze na vyznačených parkovištích. „Nevhodně zaparkovaná vozidla mohou být odtažena,“ upozornila Hokrová, podle níž se dá očekávat, že podobně to bude v Železné Rudě vypadat až do Nového roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám