Hlavní obsah

Meteorologové varovali před silným větrem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Meteorologové varovali před silným větrem, který od středečního poledne do čtvrtečního rána zasáhne Olomoucký a Moravskoslezský kraj. V nárazech může dosahovat rychlosti až 110 kilometrů v hodině, uvedl v úterý Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Podle meteorologů se nad západní Evropou prohloubí brázda nízkého tlaku vzduchu, postupující zvolna k východu, ve které se bude udržovat zvlněná studená fronta.

Během středy začne na východě Česka zesilovat jižní vítr. Odpoledne, večer a v noci na čtvrtek bude mít v nárazech rychlost kolem 20 m/s (kolem 70 km/h), v Jeseníkách a Beskydech kolem 30 m/s (kolem 110 km/h).

Vítr bude slábnout během čtvrtečního rána.

Meteorologové doporučují pro zmírnění následků silného větru zabezpečit volně stojící objekty, včetně například vánočních stromků či stavebních jeřábů. Řidiče varují před možnou zhoršenou ovladatelností aut a na horách doporučují omezit túry na hřebenech.

Reklama

Výběr článků

Načítám