Hlavní obsah

Jezevčíka Mildu po víc než týdnu vytáhli ze skály, pomohla hárající fena

V neděli odpoledne se podařilo majitelům vyprostit ze skal v bývalém kamenolomu u Bernartic na Tachovsku jejich hrubosrstého jezevčíka Mildu. Uvězněn zde strávil víc než týden, předchozí pokusy o záchranu ztroskotaly. Pomohl nakonec jednoduchý trik – přilákání psa na pach hárající feny.

Jezevčíka Mildu se podařilo vytáhnout ze skalVideo: FTV Prima

 
Článek

O šťastném konci široce medializovaného případu v neděli informovala televize Prima. Pes ve skalách uvázl minulý týden v sobotu, o jeho záchranu se zprvu snažili myslivci, posléze i profesionální hasiči. „Uplatnila se stará selská metoda, že se vzala hárající fena, vzali jsme kus jejího pelechu a ten jsme v průrvě pověsili,” informoval televizi otec majitele psa František Bernard.

Foto: Jan Švábek, Právo

Hasiči bojují o život jezevčíka.

Ve chvíli, kdy se pes k zavěšenému kusu pelechu natahoval, záchranáři vzali lano, pomocí kterého Mildu chytli a z průrvy vytáhli. „Zdravotní stav podle veterináře by měl být dobrý,” řekl dále Bernard. Od pátku, kdy psa při pokusu o záchranu ve skalách zahlédli, mu podle něj do průrvy sypali granule.

Prima připomněla, že se zprvu snažili psa zachránit sami myslivci. V pondělí však zavolali na pomoc profesionály a do záchrany se zapojilo sedm jednotek hasičů z Plzeňského kraje. Ti kopali ve skále dva dny, velitel zásahu však musel pak akci ukončit pro příliš vysoké nebezpečí pro samotné záchranáře.

Foto: Jan Švábek, Právo

Hasiči bojují o život jezevčíka.

Milda se však znovu ozval ve čtvrtek a záchrana se opět rozběhla. Úspěchem skončila až v neděli odpoledne, tedy po více než sedmi dnech.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám