Hlavní obsah

Hasiči se od rána snaží zachránit psa uvězněného v kamenolomu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hasiči se od pondělního rána snaží vyprostit psa uvězněného v kamenolomu nedaleko Bernartic na Tachovsku. Hrubosrstý jezevčík do něj zaběhl při sobotním honu, již třetím dnem tak strádá hlady a sužují ho nízké teploty na bodu mrazu. Motivací pro hasiče je, že zvíře občas zaslechnou, uvedla v pondělí mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Záchrana psa ze skal

Článek

Celkem se podle Jakoubkové do záchranné akce zapojilo sedm jednotek hasičů. První jednotky z Bernartic a Vidic. „Po příjezdu na místo zásahu velitel zásahu okamžitě pochopil, že na místě události sami nestačí a požádal tedy o vyslání dalších jednotek. Operační středisko vyhlásilo poplach i jednotkám na stanicích Domažlice a Plzeň Košutka i v obcích Horšovský Týn, Mířkov, Stráž a Vidice,” uvedla Jakoubková.

Od devíti ráno se podle ní hasiči prokopávají kameny a štěrbinovou kamerou prohledávají spáry. „Práce je to vyčerpávající nejen fyzicky, ale i psychicky, navíc ztížená mrazem i náročným terénem,” doplnila.

Záchranáři zkusili několik cest, bohužel všechny byly slepé. „Bojovat o život psa budou hasiči i za tmy,” dodala mluvčí.

Podobný případ hasiči řešili v létě ve Skalanech na Semilsku, kde se ozývalo úpěnlivé kňučení ze skalní nory. Zřejmě za liškou se tam zaběhl border terier. Zprvu beznadějný případ měl šťastný konec, když se pes po 16 dnech objevil v pořádku u své majitelky. Zvíře bylo podle ní zesláblé a unavené, ale nemělo žádné vážné zranění. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám