Hlavní obsah

Babiš potvrdil další jména ministrů: Schillerová, Hüner a Němcová

Aktualizováno

Ačkoli budoucí premiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš po setkání s prezidentem Milošem Zemanem tvrdil, že nebude zveřejňovat jména lidí, s nimiž počítá na ministerské posty, ve čtvrtek potvrdil tři budoucí ministry. Ministryní financí má být Alena Schillerová, ministrem průmyslu Tomáš Hüner a ministryní práce a sociálních věcí Jaroslava Němcová.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš

Článek

Babiš to sdělil Českému rozhlasu Radiožurnál. O nynější náměstkyni Schillerové Babiš řekl, že je odborníkem, který celý život pracoval ve finanční správě.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Náměstkyně ministra financí Alena Schillerová

„Nevidím důvod, proč by tam měl být problém. Myslím, že ministerstvo financí má skvělé výsledky, díky tomu máme i přebytek rozpočtu,” uvedl. Hüner má podle budoucího premiéra pověst „našeho nejlepšího energetika a dnes pracuje pro nadnárodní společnost, která si ho vybrala”.

Foto: Profimedia.cz

Tomáš Hüner

O Němcové řekl, že je středočeskou radní v oblasti sociálních věcí a zdravotnictví. „My vidíme mezi ministerstvem práce a sociálních věcí a zdravotnictvím obrovské synergie a doufáme, že v menšinové vládě přestane resortismus a vláda bude pracovat jako jeden tým,” dodal.

Původně jména říkat nechtěl

Babiš v úterý jména nechtěl zveřejňovat kvůli tomu, že se s novými tvářemi chce nejprve sejít prezident Miloš Zeman.

Svou nominaci na post ministryně obrany následně potvrdila Karla Šlechtová. Prezident pak potvrdil, že ministrem dopravy má být i nadále Dan Ťok.

Babiš již oznámil i to, že šéf bezpečnosti strojírenských Vítkovic Lubomír Metnar by měl být ministrem vnitra a že resortu zemědělství by měl šéfovat spolumajitel zemědělského a potravinářského koncernu Úsovsko Jiří Milek. [celá zpráva]

Zeman jmenuje Babiše premiérem 6. prosince, vládu pak 13. prosince.

Reklama

Výběr článků

Načítám