Hlavní obsah

Je to Kalouskovo divadlo a dezinterpretace. Ctím právní stát, odráží kritiku Vondráček

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předseda Sněmovny Radek Vondráček (ANO) se ohradil proti kritice, která se na něj snesla kvůli jeho slovům o vydání jeho šéfa Andreje Babiše k trestnímu stíhání. Vondráček Novinkám sdělil, že ctí veškeré principy právního státu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předseda Sněmovny Radek Vondráček (ANO)

Článek

Podle někdejšího šéfa TOP 09 Miroslava Kalouska se ukazuje, „jak nebezpečné bylo zvolení Radka Vondráčka do čela Poslanecké sněmovny“.

Kalouskovy výroky Vondráček označil za divadlo. „Je to další divadlo pana Kalouska a dezinterpretace toho, co říkají druzí. Nic nového,“ napsal Novinkám Vondráček.

Nesouhlasí ani s tvrzením Kalouska, že jako jeden z nejvyšších ústavních činitelů v zemi otevřeně popírá základní princip právního státu. „Ctím veškeré principy právního státu a tak to i bude,“ dodal Vondráček.

Někteří politici se do šéfa dolní komory obuli kvůli jeho prohlášení v České televizi o zbavení Babišovy imunity. „To bude zas úplně trošku jiné rozhodování, protože tam budeme rozhodovat, co je lepší pro tuto situaci a pro tuto zemi, protože se jedná o člověka, který bude premiérem a bude sestavovat vládu,“ řekl Vondráček.

Reklama

Výběr článků

Načítám