Hlavní obsah

Taxikáři v polovině listopadu chystají další protest proti Uberu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští taxikáři chystají na středu 15.listopadu další protest proti konkurenčním službám typu Uber či taxify. Akci organizuje Sdružení českých taxikářů, které zve řidiče taxislužeb ráno v den konání akce na pražský Strahov, kde se dozvědí podrobnosti o formě protestu.

Foto: Petr Horník, Právo

Protestující taxikáři u pražského letiště

Článek

Taxikáři počátkem října demonstrativně blokovali příjezd na pražské Letiště Václava Havla. Nesouhlasí totiž s rozvojem služeb sdílené ekonomiky. Taxikáři upozorňují především na podmínky, které musí řidiči taxislužby splňovat na rozdíl od alternativních taxislužeb.

Taxikáři blokovali okolí pražského letištěVideo: Novinky

V minulosti došlo na letišti i na konflikty mezi taxikáři a řidiči Uberu. Taxikáři nalepovali na auta Uberu samolepky s nápisy ilegální transport a pokřikovali na řidiče. [celá zpráva]

Politici  se sice shodují na potřebě určité regulace a vytvoření legislativního rámce pro služby sdílené ekonomiky, ale výraznější posun zatím i s ohledem na uskutečněné sněmovní volby dosud nenastal.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Pražští taxikáři protestují na letišti proti řidičům služby Uber i policistům, kteří se na místě snažili sjednat pořádek.

Služba Uber je alternativou taxi. Lidé si přes aplikaci v mobilním telefonu mohou zavolat řidiče, který je odveze na požadovanou adresu. Klient pak zaplatí za čas strávený na cestě a ujeté kilometry. Řidičem se může stát téměř každý, kdo má řidičák a patřičný telefon. Na podobném propojení řidiče a cestujícího fungují i další služby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám