Hlavní obsah

Bez důvěry či tolerance vládnout nechci, odmítá Babiš Zemanovu vizi

Právo, rsk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lídr ANO Andrej Babiš odmítl nápad prezidenta Miloše Zemana, že by jeho případný kabinet mohl Česku vládnout bez důvěry. Babiš v pátek Právu řekl, že si nedokáže představit, že by zemi vládl kabinet bez důvěry nebo tolerance celé čtyři roky. Lídr ANO také odmítá předčasné volby, věří tomu, že jeho vláda ve Sněmovně uspěje.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Prezident Miloš Zeman s předsedou ANO Andrejem Babišem

Článek

„Názor pana prezidenta respektuji, já ale touto cestou jít nechci. Nechci vyvolávat spory o interpretaci Ústavy a nedokážu si představit, že by tu byla vláda bez důvěry nebo tolerance celé čtyři roky,“ řekl Právu Babiš.

„Mým cílem je sestavit vládu odborníků a uděláme všechno pro to, aby důvěru získala hned při prvním pokusu. Ve volbách jsme dostali hlas 1,5 miliónu voličů a zasloužíme si dostat šanci ukázat, co umíme,” dodal Babiš.

S návrhem vlády odborníků Babiš podle svých slov půjde nejprve za prezidentem a poté do Sněmovny. „A věřím, že pro ni důvěru získáme,“ doplnil Babiš.

Na dotaz, zda by tedy po případném třetím neúspěšném pokusu preferoval předčasné volby, lídr ANO odpověděl: „Předčasné volby určitě nechceme, nechceme lidi otravovat hádkami a být součástí nějakých sporů. Nevím, proč se tady vytváří taková atmosféra. Jsem přesvědčen o tom, že naší vládě se ve Sněmovně podaří uspět.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám