Hlavní obsah

Hamáček se těší na volební noc

Novinky, ren, kab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krátce před 14 hodinou do volebního štábu ČSSD v restauraci Hybernia dorazili pražský lídr Petr Dolínek a lídr ve Středočeském kraji a současný předseda Poslanecké sněmovny Jan Hamáček.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Předseda Poslanecké sněmovny Jan Hamáček a pražský volební lídr Petr Dolínek sledují výsledky sněmovních voleb.

Článek

„Já se vždy těším na volební noc. Je to zajímavé a je to trošku adrenalin. Máme za sebou už pár kampaní, tak jsme do jisté míry zvyklí,“ řekl Hamáček. Volební kampaň ohodnotil jako náročnou. „Střední Čechy byl asi nejtěžší terén. Kandidoval tam Andrej Babiš, Miroslav Kalousek, Tomio Okamura a další. Já jsem své soupeře nepotkával v ulicích, ale to je asi tím, že jsme velký kraj a vystřídali jsme se v těch městech a obcích,“ podotkl.

Lídrům ostatních stran Hamáček poděkoval za férovou volební kampaň. „S jedinou výjimkou, a to je pseudokauza lithium, což je podraz a podpásový úder. Až na tuto výjimku byla kampaň férová,“ dodal.

Volební výsledky vyhlíží prý šéf Sněmovny s optimismem. „Projel jsem střední Čechy křížem krážem a cítil jsem podporu. Doufám, že se odrazí i ve volebních místnostech a na výsledcích,“ řekl.

Petr Dolínek poděkoval voličům a kampaň v Praze označil za „příjemnou soutěž“. „Byl jsem velmi pozitivně naladěn ze zájmu lidí v ulicích o politiku i o to, co se bude dít v dalších čtyřech letech,“ řekl novinářům Dolínek.

Praha je podle něj specifickým regionem, ve kterém očekává vyšší volební účast. „Z pohledu volební účasti to vypadá, že jednoznačně Praha bude jako vždycky lídrem. Otázkou samozřejmě zůstává, které hlasy byly pro sociální demokracii,“ uvedl Dolínek.

Reklama

Výběr článků

Načítám