Hlavní obsah

Česká republika není Zeman, protestovali demonstranti u Pražského hradu

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Hanbu provolávaly před Pražským hradem v úterý v podvečer zhruba tři stovky účastníků demonstrace s názvem Pánové končíme! namířené proti předsedovi hnutí ANO Andreji Babišovi a prezidentovi Miloši Zemanovi. Akci organizovala iniciativa Proč? Proto!

Demonstrace proti Andreji Babišovi a Miloši ZemanoviVideo: Novinky

 
Článek

Protestující kritizovali skutečnost, že Babiš kandiduje i přesto, že ho policie trestně stíhá, a vyjadřovali nesouhlas s Milošem Zemanem, který podle nich ve Štrasburku lobboval za  Rusko a pomáhá krýt Babišovy skandály.

Filozof Václav Němec varoval před tím, že volby mohou být cestou k likvidaci demokracie, pokud zvítězí tyranie většiny nebo tyranie populistů, kteří většinou manipulují. Doporučil "hrobaře vyprovodit svinským krokem".

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Demonstrace iniciativy Proč? Proto! před Pražským hradem

Lidé si s sebou přinesli transparenty, na nichž bylo například heslo Czech Republic is not Zeman či ANO, StB nevolím a podobně. V jednu chvíli je potom obrátili k oknům Pražského hradu.

Na shromáždění byly k vidění i další protizemanovské a protibabišovské transparenty. Na jednom z nich byl nápis: "Serou vás vaše děti? Volte ANO a poserete jim život!"

„Nechceme, aby Českou republiku ve světě znali jako to místo, kde je premiérem podvodník a prezidentem Putinova figurka. Když budeme mlčet, bude ta ostuda nás všech!“ vzkázali organizátoři.

Iniciativa Proč? Proto! pořádala protesty již v květnu v době vládní krize.

Reklama

Výběr článků

Načítám