Hlavní obsah

Semafor, úsekové měření a otevření Trojské, navrhla Praha 7 řešení dopravy v Troji

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Spor městských částí, který počátkem týdne vyústil v uzavření ulice K Bohnicím a komplikoval dopravu na severu metropole, by mohl mít hned několik řešení. Praha 7 je chce s ohledem na zlepšení dopravní situace v Troji navrhnout na jednání, které je naplánované na příští týden. Praha 7 bude žádat opětovné zprůjezdnění Trojské ulice, vybudování semaforu na křižovatce ulic Lodžská a K Pazderkám a instalaci radaru do ulice K Bohnicím.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Zneplatněná značka zakazující vjezd

Článek

Trojská ulice by měla být podle návrhu, o němž informoval mluvčí Prahy 7 Martin Vokuš, plně zprůjezdněna v úseku od křižovatky s ulicí Pod Lisem směrem do Kobylis. Tím by se mělo ulevit permanentně přetíženým trasám K Pazderkám–K Bohnicím a Zenklova–V Holešovičkách. Na křižovatce ulic Lodžská a K Pazderkám, by měl být instalován semafor, který by byl schopen regulovat dopravu směřující do Troje a Kobylis.

Do ulice K Bohnicím by podle Prahy 7 mělo být instalováno úsekové měření nebo informační systém, který by řidiče informoval o dopravní situaci v Troji.

Foto: Mapy.cz

Od jara je uzavřena i ulice Trojská ve směru do centra.

Připravit by se měla i studie dlouhodobého řešení dopravy v oblasti  Bohnic, Troje a Kobylis.

„Vedle krátkodobých opatření je zásadní také komplexní řešení dopravní obslužnosti této části Prahy. Již dříve jsme společně s Trojou požadovali zpracování studie, která by se této problematice věnovala,” komentoval návrh místostarosta Prahy 7 Ondřej Mirovský.

Foto: Mapy.cz

Ulice K Bohnicím, kde bylo po jednom dni zneplatněno omezení vjezdu.

Značka zakazovala vjezd do ulice K Bohnicím ve všední dny od 07.30 a 09.30. V pondělí způsobila kolaps na komunikacích směřujících na Kobyliské náměstí. V úterý byla značka zneplatněna a motoristé opět mohli ve směru do centra využít i tuto zkratku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám