Hlavní obsah

Kandidovat na prezidenta chce bývalý velvyslanec Fischer

• Aktualizováno

Mezi uchazeče o prezidentský post by se měl zařadit někdejší velvyslanec ve Francii a nynější ředitel agentury STEM Pavel Fischer. Jeho kandidaturu podle zdroje ČTK podepsalo deset senátorů.

Foto: Profimedia.cz

Pavel Fischer

Článek

Fischer zastával post velvyslance ve Francii a Monaku v letech 2003 až 2010. Předtím působil v prezidentské kanceláři. Je nositelem Řádu čestné legie.

Podporu od senátorů již dříve oznámili místopředseda horní komory Jaroslav Kubera (ODS) a bývalý šéf kabinetu premiéra Jiřího Rusnoka Karel Štogl.

Více než potřebných 50 000 podpisů pro kandidaturu vedle nynějšího prezidenta Miloše Zemana dosud nasbírali také bývalý předseda Akademie věd Jiří Drahoš, textař Michal Horáček a podle svých slov i podnikatel Václav Boštík.

Zapojit se do voleb chtějí také například bývalý šéf mladoboleslavské automobilky Vratislav Kulhánek za ODA, šéf Asociace obranného průmyslu Jiří Hynek za Realisty, lékař Marek Hilšer, podnikatel Igor Sládek a politik Miroslav Sládek. Kandidovat chtějí také exposlanec a místopředseda strany Republika Otto Chaloupka nebo hudebník a předseda strany Rozumní Petr Hannig. Jedinou ženou, která se chce ucházet o prezidentskou funkci, je zatím herečka Jana Yngland Hrušková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám