Hlavní obsah

Policie uzavřela kvůli nálezu podezřelého zavazadla ve stanici metra Můstek část linky A

Novinky, hro

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Policie nechala v pondělí večer uzavřít část linky A pražského metra. Důvodem byl nález podezřelého zavazadla ve stanici Můstek. Na místo zamířili policejní pyrotechnici, kteří nic podezřelého nenašli. Provoz na lince byl plně obnoven zhruba po hodině a půl.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Stanice metra Můstek. Ilustrační foto

Článek

Web Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP) uvádí čas obnovení provozu ve 20:26. Podle mluvčího pražské policie Jana Daňka v odloženém zavazadle policejní pyrotechnici nic nebezpečného nenašli.

„V 19:05 byl nahlášen nález podezřelého zavazadla ve stanici Můstek, v 19:35 nás policie požádala o přerušení provozu v úseku Dejvická - Náměstí Míru,” řekla Novinkám mluvčí pražského dopravního podniku Aneta Řehková.

Důvod, proč policisté provoz na zhruba tři čtvrtě hodiny přerušili, mluvčí neznala. Neupřesnil ho ani Daněk. Původně policie nechala uzavřít jen samotnou stanici, kterou vyklidila a nikoho do ní nevpouštěla. Vlaky jí pouze projížděly. Daněk v tu chvíli pouze uvedl, že „opatření potrvají do chvíle, dokud zavazadlo neprověří pyrotechnici”.

Policii při zásahu asistovali i pražští hasiči, na místě byla i speciální jednotka DPP. „Policie nás požádala o asistenci. Na místě zasahuje jednotka z Holešovic,” potvrdil Novinkám přítomnost hasičů jejich pražský mluvčí Martin Kavka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám