Hlavní obsah

O víkendu se teploty propadnou, děti pošlete do školy v pláštěnkách

Víkendové teploty se oproti posledním dnům prudce propadnou a ani příští týden to nebude lepší. První školní den má být deštivý, takže školáci nejspíš konec prázdnin snáze oželí. Novinkám výhled počasí poskytla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ve čtvrtek podle Honsové nastává 25. tropický den letošního léta, a to především díky teplotám na Moravě a ve Slezsku. 1. září pak začíná meteorologický podzim a ráz počasí tomu bude nasvědčovat. Už ve čtvrtek můžeme od západu očekávat příchod studené fronty a dešťové přeháňky. Nejvyšší teploty v Čechách budou 26 až 30 stupňů Celsia, na Moravě a ve Slezsku 28 až 32. Odpoledne v Čechách bude oblačno, objeví se déšť i silné bouřky. Ty na Moravu zamíří během večera. [celá zpráva]

V pátek se dočkáme teplotního šoku. Zatímco na západě můžeme očekávat zataženou oblohu s deštěm, a to i trvalým, ráno na východě začne ještě polojasnem. Nejvyšší ranní teploty na západě se budou pohybovat mezi 10 až 6 stupni a na východě 15 až 11 stupni Celsia, denní teploty v Praze by neměly překročit 17 stupňů Celsia, v Brně se však dočkají ještě 27. Na západě může napršet až 40 mm, během dne a večera se srážky přesunou i na východ republiky.

Ani o víkendu změnu nečekejme. Sobotní studený vzduch doprovodí od severozápadu déšť s ranními minimy až 6 stupňů, místy 12 až 8. Odpoledne stoupnou na západě na 14 až 18, na Moravě a ve Slezsku 18 až 22.

V neděli už bude poměrně chladno na většině území s ranními minimy 10 až 6 a odpoledními 15 až 19. Očekáváme oblačno až zataženo s dešťovými přeháňkami, ty mohou být na Moravě a ve Slezsku silnější.

První školní den v pondělí by školáci neměli zapomenout deštníky či pláštěnky. Ranní teploty nepřesáhnou 10 až 6 stupňů, odpolední pak 14 až 18. V Čechách bude oblačno, objeví se déšť, pršet bude i na Moravě a ve Slezsku a ani výhled do dalších dnů není nejpovzbudivější.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám