Hlavní obsah

Vojáci zakázali po víkendové bouřce vstup do lesů v Pošumaví

Právo, kal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vstup do pošumavských lesů, které spadají pod Vojenský lesní úřad, je od úterý zakázán. Důvodem jsou polomy po víkendové bouřce. Lidé nemohou vstupovat do lesních porostů v Pěkné, Arnoštově, Uhlíkově, Jablonci, Maňávce, Nové Peci a Zvonkové. Zákazy vstupu potrvají až do 21. října.

Foto: Mapy.cz

Zakázané vstupy do lesů v Pošumaví

Článek

„Omezení jsou vzhledem k situaci po víkendové bouřce nezbytná, i když bohužel přicházejí ve vrcholící turistické sezóně. S ohledem na rozsah škod v těchto lokalitách stále hrozí značné riziko úrazu vlivem pádů větví a stromů. Navíc zde probíhá intenzivní kalamitní těžba,“ řekl Josef Vojáček, ředitel Vojenských lesů a statků.

Zákaz vstupu do lesů vydá v nejbližších dnech i Správa Národního parku Šumava. Ta uzavře turistické trasy v okolí Spálené, Ježové, Stožce, Českých Žlebů i Nové Pece.

Lidé se nedostanou ani na Medvědí a Hraniční stezku.

Reklama

Související témata:

Související články

Úřady zakázaly vstup do poškozených lesů

Úřady vydaly na žádost lesníků zákaz vstupu do lesů na Trutnovsku, Královédvorsku a Náchodsku postižených vichřicí z minulého pátku. Veřejnosti uzavřené lesní...

Výběr článků

Načítám