Hlavní obsah

Nova má platit 800 tisíc za skrytou reklamu, Barrandov má odkrýt karty

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) uložila TV Nova dvě pokuty v celkové výši 800 000 korun za skrytou reklamu v seriálu Ordinace v růžové zahradě 2. Vedle toho si rada vyžádala informace od televize Barrandov, aby osvětlila klíč, podle něhož si její majitel Jaromír Soukup zve hosty do svého Duelu.

Foto: Novinky

Článek

Nova měla v seriálu Ordinace v růžové zahradě 2 v díle odvysílaném 15. listopadu loňského roku zdůrazňovat distributora energie Innogy nad rámec dějového kontextu.

„Umístěný produkt Innogy nebyl součástí či kulisou děje, ale naopak ústředním a jediným motivem scénky,“ uvedla rada ve zdůvodnění pokuty ve výši 500 000 Kč.

Pokutu 300 000 Kč pak rada uložila zmiňování produktů obchodního domu s nábytkem Kika během pořadu Snídaně s Novou 21. října loňského roku.

„Třebaže v rozhovorech (se zaměstnanci Kika) bylo hovořeno i o aktuálních trendech týkajících se oblasti nábytku a dekorací, tedy o informacích zdánlivě nekomerčních, tyto trendy byly prezentovány na jednotlivých produktech obchodního domu Kika nábytek, čímž docházelo k nepatřičnému zdůrazňování konkrétních produktů ve vysílání,“ uvedla rada.

Nova zatím rozhodnutí rady neobdržela, a proto ho nyní nemůže blíže komentovat, sdělila mluvčí televize Jana Ondrejechová.

Na Barrandov vždy mířil host z ANO

Rada rovněž na svém posledním zasedání v tomto týdnu vyzvala Barrandov Televizní Studio, aby podal vysvětlení, na základě jakého klíče jsou zváni hosté do politicko-diskusního pořadu Duel Jaromíra Soukupa na TV Barrandov.

Radu zajímá, z jakého důvodu byl do všech vydání pořadu odvysílaných do 22. června včetně pozván zástupce hnutí ANO 2011. Barrandov má na odpověď 30 dní.

Reklama

Výběr článků

Načítám