Hlavní obsah

Policie lže, ve 22 hodin jsem byl v posteli, ne na policejní prezentaci, řekl Zeman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman se ohradil proti tomu, že by se měla nehoda policejního BMW, při níž se zranil zástupce šéfa hradního protokolu Vladimír Kruliš, odehrát před jeho očima. Zeman to řekl v úterý ve Veselí nad Moravou na Hodonínsku. Reagoval tak na výrok policie, že se událost stala během prezentace pro hlavu státu.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Prezident Miloš Zeman prohlíží dary v Kozojídkách na Hodonínsku u příležitosti návštěvy Jihomoravského kraje.

Článek

K nehodě mělo dojít v pondělí kolem 22 hodin. Jihomoravská policie uvedla, že se stala při předvádění techniky jihomoravských bezpečnostních složek prezidentovi, byť neuvedla, že se tak stalo přímo před očima hlavy státu.

„Jihomoravská policie lže, v deset hodin večer jsem ležel v posteli a sledoval monitor (přehled tisku, pozn. red.),“ řekl Zeman v úterý ve Veselí nad Moravou.

Policie odpoledne potvrdila, že Zeman skutečně u ukázky nebyl. „Vzhledem k opakovaným dotazům novinářů dementujeme informaci, že jsme uvedli, že by byl prezident republiky přítomen ukázce policejní techniky,” uvedla policejní mluvčí Štěpánka Komárová.

V autě se zranil policista, který během řízení zkolaboval, a zástupce šéfa hradního protokolu Vladimír Kruliš. Ten měl sedět na místě spolujezdce. [celá zpráva]

Zeman také uvedl, že po skončení svého oficiálního programu pojede do Brna do nemocnice Kruliše navštívit, což také učinil. Podle ČTK  strávil v nemocnici slabou půlhodinu, poté odjel.

Případ prověřuje GIBS

Případem se zabývá Generální inspekce bezpečnostních sborů. Blíže ho však zatím nechtěla komentovat.

Policejní prezidium na dotaz Novinek uvedlo, že ve služebních autech „mohou být přepravováni jen příslušníci bezpečnostních sborů, zaměstnanci ministerstva a policie nebo osoby, jejichž přeprava souvisí s plněním služebních nebo pracovních úkolů.“

Na doplňující otázku, jaké úkoly mohlo auto s posádkou plnit, již prezidium neodpovědělo s tím, že případ si převzala inspekce.

Foto: Václav Šálek, ČTK

BMW i8

BMW, které havarovalo, je schopné jezdit jak na elektropohon, tak na benzín. Auto patří k chloubám české policie. Jeho cena se pohybuje okolo čtyř miliónů korun. Policie má vůz půjčený, převzala ho na začátku května. [celá zpráva]

Foto, video, informace

Máte informace o tomto případu, popřípadě fotografie nebo video z místa? Vyplatíme vám honorář. Kontaktujte nás na redakce@novinky.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám