Hlavní obsah

Červen bude téměř dokonalý. Teplo a slunečno vydrží měsíc

Praha

V následujících dnech a týdnech bude hezky. Můžeme se těšit na slunečné počasí a teploty šplhající až ke třicítce. Pršet by mělo jen ojediněle a mělo by jít zejména o přeháňky či bouřky. Na svých stránkách o tom informoval Český hydrometeorologický ústav.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Článek

V neděli se rtuť teploměrů v Česku vyšplhá ke 24 až 28 stupňům Celsia, v Čechách ojediněle až ke 30. Na Šumavě bude chladněji, meteorologové předpovídají 19 stupňů Celsia. Během dne bude jasno nebo skoro jasno, k večeru by mohlo oblačnosti mírně přibývat.

V pondělí bude ještě tepleji. Teploty se budou pohybovat mezi 27 až 31 stupni Celsia. Zpočátku dne bude jasno až polojasno, později odpoledne a večer na severozápadě a severu území oblačno. Ojediněle meteorologové čekají přeháňky nebo bouřky.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prakticky stejné počasí bude i v úterý, na kdy ČHMÚ předpovídá teploty od 29 do 33 a jasno až polojasno. Také v úterý mohou přijít přeháňky nebo bouřky. A mohou být silné.

Podobný ráz bude mít počasí takřka celý následující měsíc. Teploty budou lehce nadprůměrné a srážek bude spíš méně. „Protože na celkovém úhrnu srážek budou mít největší podíl přeháňky a bouřky, lze očekávat velké rozdíly ve srážkové bilanci jednotlivých regionů,“ uvádí ČHMÚ.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám