Hlavní obsah

Babiš: Na Schillerovou žádnou vazbu nemám, je to skandální

Novinky, zbe, bja

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Náměstkyně Alena Schillerová je nezávislá, žádnou vazbu na ni nemám, prohlásil v pondělí po jednání koaliční rady ministr financí a šéf hnutí ANO Andrej Babiš. Reagoval tak na to, že premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) odmítl Schillerovou jako možnou Babišovu nástupkyni na ministerstvo financí.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr financí Andrej Babiš (ANO)

Článek

Babiš připustil, že je jasné, že z vlády odejde. „Ale nechápu, proč pan premiér odmítá našeho kandidáta. V koaliční smlouvě se jasně říká, že má náš návrh respektovat,“ řekl novinářům po jednání šéf státní kasy.

Schillerová je podle něj nejlepším možným kandidátem. „Pracuje 26 let pro stát. Je skandální, že je předmětem nepodložených obvinění, osobně se jí dotýkají. Je absolutně nezávislá, je pod státní službou,“ tvrdí Babiš.

Zdůraznil, že se s náměstkyní zná asi rok a půl a že na resort financí nastoupila podle klasického výběrového řízení.

„Mám pocit, že premiér nechce řešit krizi a chce v mediálním prostoru udržovat vylhané věci,“ povzdechl si Babiš.

Sobotka v pondělí odmítl Schillerovou jako novou ministryni financí z několika důvodů. Jedním z nich podle něj je, že Schillerová by byla jen prodlouženou rukou a vykonavatelem Babišových pokynů. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám