Hlavní obsah

Deštníky s sebou. Týden bude s přeháňkami, o svátečním víkendu se přidá zima

Novinky, kčt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do konce pracovního týdne nás čeká převážně oblačná obloha, dešťové přeháňky a teploty do 17 stupňů. O prodlouženém víkendu vytáhněte deštníky a pláštěnky, v sobotu se ochladí a celá neděle proprší, řekla Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL, ČTK

Ilustrační foto

Článek

V úterý přes naše území prochází studená fronta a převládá vysoká oblačnost. Dopoledne budeme ještě potřebovat deštníky, odpoledne ale začnou srážky ustávat a k večeru bude polojasno. Teploty se budou v odpoledních hodinách pohybovat mezi 12 a 16 stupni.

Ve středu bude zpočátku polojasno, oblačnost ale bude přes den postupně přibývat a odpoledne bude pršet. Teploty budou vyšší než předchozí den, a to mezi 15 a 19 stupni.

„Zataženo a oblačno zůstane i ve čtvrtek, na většině území s deštěm. Ranní minima budou klesat od 9 do 5 stupňů, odpoledne vyšplhají na 13 až 17 stupňů,“ uvedla Honsová.

V pátek bude opět oblačno. Ráno se navíc objeví přeháňky, odpoledne ale budou ustávat. Ranní teploty budou mezi 4 a 8 stupni. Odpoledne budou stejné jako ve čtvrtek, tedy mezi 13 a 17 stupni.

O víkendu se mírně ochladí. Obloha bude v sobotu převážně oblačná, přechodně i polojasná, místy s přeháňkami. Ranní minima budou mezi 3 a 7 stupni, odpoledne se dočkáme 12 až 16 stupňů.

V neděli bude celý den pršet a odpolední maxima se budou pohybovat mezi 8 a 12 stupni. Podobné počasí by mělo následovat i v pondělí.

Reklama

Výběr článků

Načítám