Hlavní obsah

Západ Čech zasypal sníh, řidiči mají problémy

• Aktualizováno

Na západě Čech ve středu ráno sněží. Většinou sníh rychle odtává, ale v horských oblastech zůstává ležet na silnicích. Silničáři se snaží udržet komunikace sjízdné, řidiči se na mnoha místech potýkají se sněhovou břečkou. Teploty ve vyšších nadmořských výškách se pohybují kolem nuly.

BEZ KOMENTÁŘE: Západ Čech zasypal sníhVideo: Rudolf Voleman, Právo

 
Článek

V Karlovarském kraji byly ráno teploty lehce nad nulou, na horách okolo minus dvou stupňů. Mokrý sníh padá i v nižších polohách, v Sokolově nebo Chebu. Na Božím Daru jsou silnice zasněžené s vyjetými pruhy.

Podle předpovědi by v Karlovarském kraji měly teploty stoupnout na dva až pět stupňů, na horách zůstanou okolo bodu mrazu. Na vznik námrazy na horách proto upozorňují i silničáři.Sněží ráno také v Plzeňském kraji, řidiči by proto měli věnovat řízení zvýšenou pozornost. Sníh nebo déšť se sněhem padají téměř v celém regionu, včetně dálnice D5. Sníh ale většinou hned taje. Drží se pouze ve vyšších polohách na Šumavě, kde už také museli vyjet do terénu silničáři, řekl dispečer krajské správy a údržby silnic Jiří Slapnička.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

"Sníh se drží na Šumavě v nadmořské výšce tak nad 600 metrů. Šumavští kolegové svůj region znají a s takovou možností počítají, takže si vždycky nechávají pár sypačů připravených i v dubnu, kdyby se sněžení vrátilo," řekl dispečer.

Ostatní vozy už silničáři z výbavy na zimní údržbu přezbrojili na letní provoz. "Sněží i v ostatních částech kraje, ale zem už je přece jen trochu ohřátá a sníh se na ní nedrží," doplnil dispečer.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Silničáři přesto upozorňují řidiče na sněžení v celém kraji. Silnice jsou po něm mokré, místy se tvoří slabá sněhová břečka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám