Hlavní obsah

D1 je po bourání mostů na Benešovsku a Pelhřimovsku průjezdná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dálnice D1 na Benešovsku a Pelhřimovsku je po nočním bourání tří nadjezdů opět průjezdná. Řidiči ale musejí počítat s omezením provozu, kvůli dokončovacím pracím se v těchto úsecích bude do 15:00 jezdit v obou směrech v jednom pruhu.

Foto: Mapy.cz

Uzavírka na dálnici D1

Článek

„V 09:00 se začaly odstraňovat značky, policie byla informována o tom, že může na dálnici pustit provoz,” řekl Ivan Čásenský, který má na starosti stavební dozor.

Demolice mostů mezi Šternovem a Ostředkem na Benešovsku a u Koberovic na Pelhřimovsku začala v sobotu po 19:00, tranzitní doprava úsek mezi 21. a 90. kilometrem objížděla přes Tábor.

Nadjezdy nevyhovovaly současným požadavkům na šířku dálnice. Hodně používaný byl most na 41. kilometru u Šternova, přes nějž vede trasa z Českého Šternberku do Divišova. Mosty u Choratic a Koberovic používali spíše zemědělci a lesníci. Nové nadjezdy mají být dostavěny příští rok.  Úplnou uzavírku naplánovalo Ředitelství silnic a dálnic na víkendovou noc úmyslně proto, aby zkomplikovala cestu co nejmenšímu počtu řidičů.

Reklama

Výběr článků

Načítám