Hlavní obsah

Teploty zamíří až k 23 stupňům, pak přijde studená fronta

Novinky, jas

Přelom března a dubna bude neobvykle teplý a během nadcházejícího víkendu se dočkáme teplot přes 20 stupňů Celsia. Slunečné počasí naruší v neděli přechod studené fronty, která přinese více oblačnosti a srážky. V úvodu příštího týdne se však opět vrátí počasí s minimem oblačnosti a teplotami do 17 stupňů, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ve čtvrtek bude zpočátku dne převládat ještě oblačno až zataženo, ale postupně se bude oblačnost protrhávat na polojasno. Teploty budou stoupat ke 14 až 18 stupňům.

V pátek začne na naše území proudit teplý vzduch od jihozápadu. Převládat bude jasno či polojasno s ranními teplotami mezi 8 a 4 stupni, přes den však bude rtuť šplhat na 19 až 23 stupňů.

„Podobně teplý přelom března a dubna byl naposledy před 49 lety, naopak v roce 2013 v tomto období ještě sněžilo, a to i v Praze,” přidala Honsová historický exkurs.

O víkendu přijde studená fronta

V sobotu bude zpočátku dne počasí s minimem oblačnosti. Ráno se teploty dostanou na 9 až 5 stupňů. Odpoledne začne od západu počasí ovlivňovat zmiňovaná studená fronta, která v průběhu noci přinese do Čech přeháňky či déšť. Nejvyšší teploty se nicméně udrží mezi 19 a 23 stupni.

V neděli ráno bude převládat v Čechách zataženo s deštěm. Na východ republiky se oblačnost a s ní související srážky dostanou až v průběhu dne. Nejvyšší denní teploty budou v Čechách mezi 15 a 19 stupni, na Moravě a ve Slezsku se ještě dostanou na 18 až 22.

V pondělí bude oblačné počasí doznívat na východě, zatímco od západu se bude obloha protrhávat na polojasno. Ranní minima se budou pohybovat mezi 7 a 3 stupni, odpoledne se rtuť dostane na 13 až 17 stupňů.

do středy by mělo být převážně polojasno s nejvyššími teplotami do 17 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám