Hlavní obsah

Vlk zardousil v Bílých Karpatech několik ovcí

Právo, alf

Vlk zaútočil koncem minulého týdne na stádo ovcí ve Vyškovci v Bílých Karpatech. Podle policistů útočil nejméně jednou. Není však vyloučeno, že na moravsko-slovenském pomezí řádil v posledních dnech opakovaně.

Foto: Policie ČR

Podle stop i způsobu útoku zardousil ovce ve Vyškovci vlk.

Článek

„Řádění šelmy z minulého čtvrtka nepřežily čtyři ovce, dalších sedm bylo poraněno. Tři z nich musel majitel nechat utratit,“ spočítala škody policejní mluvčí Milena Šabatová.

Policisté se původně domnívali, že na ovce zaútočili místní psi. „Při vyšetřování a bližším ohledání ale od této varianty ustoupili,“ podotkla mluvčí. Řádění vlka obecného na místě potvrdil i pracovník Správy CHKO Bílé Karpaty, a to podle stop zvířete a způsobu napadení. Majiteli šelma způsobila škodu 24 tisíc korun.

Foto: Policie ČR

Podle stop i způsobu útoku zardousil ovce na Vyškovci vlk.

O den později policisté vyjížděli do Vyškovce k dalšímu případu zardoušených ovcí. „Majitelka v pátek odpoledne přišla o sedm ovcí. Škoda je odhadnuta na dvacet osm tisíc korun. Zda i v tomto případě půjde o stejného původce škody, nyní prověřujeme,“ uvedla policejní mluvčí.

Chovatelům nyní policisté doporučují, aby svá hospodářská zvířata na noc zavírali do vyšších ohrad nebo do pevných objektů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám