Hlavní obsah

Za nehodu pandurů mohlo nedodržení bezpečné vzdálenosti, ukázalo čtyřměsíční vyšetřování

• Aktualizováno

Loňská listopadová nehoda pandurů, jejíž vyšetřování trvalo déle než čtvrt roku, byla podle šetření policie přestupkem. Ve středu to uvedlo ministerstvo obrany.

Foto: Novinky

Nabourané obrněné transportéry Pandur

Článek

Jako příčinu nehody určilo vyšetřování nedodržení bezpečné vzdálenosti mezi vozidly. Při nehodě se střetlo pět obrněných transportérů a jedno osobní vozidlo.

Případ šetřila dopravní policie spolu s Vojenskou policií. Ta jej ve středu předala veliteli táborské posádky, který je správním orgánem.

„Správní orgán projedná podezření mající znaky přestupku a rozhodne o míře zavinění,” uvedla bez dalších podrobností mluvčí VP Lenka Haberová.

BEZ KOMENTÁŘE: V Táboře se srazilo pět pandurůVideo: Novinky

K nehodě došlo loni 4. listopadu. Obrněnce 42. mechanizovaného pluku se vracely z cvičení ve vojenském újezdu Boletice. Při nehodě se zranilo několik vojáků, žena a dítě. Podle informací jihočeské záchranné služby, která u střetu zasahovala, se mělo jednat vesměs o lehčí zranění.

Podle předešlých informací Vojenské policie se vyšetřování protáhlo kvůli tomu, že dlouhou dobu nebylo možné vyslechnout všechny účastníky nehody.

Reklama

Související témata:

Související články

Nehoda pandurů: Ani po čtvrtroce není jasno

Ani tři měsíce od nehody pěti obrněných transportérů Pandur a osobního vozu, k níž došlo loni počátkem listopadu v Táboře, nejsou známy výsledky vyšetřování....

Výběr článků

Načítám