Hlavní obsah

Jihočeská ČSSD nepodpořila Sobotkovu nominaci do čela strany

Aktualizováno

Sobotní krajská konference ČSSD neschválila nominaci premiéra Bohuslava Sobotky na předsednický post. Ten bude Sobotka obhajovat na březnovém sjezdu strany. Jihočeši navrhli na prvního místopředsedu poslance Jeronýma Tejce, který je považován za Sobotkova názorového oponenta. O výsledcích krajské konference informoval krajský tajemník strany Karel Vrkoč.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Bohuslav Sobotka

Článek

Nominaci Sobotky na předsedu ČSSD podpořilo na jihu Čech 56 ze 144 účastníků krajské konference, uvedl Vrkoč. Jihočeskou organizaci ČSSD i nadále povede hejtman Jiří Zimola, který je řazen ke stranickým kritikům Sobotky. Zároveň byl zvolen do předsednictva ČSSD. O nominaci na předsedu ani místopředsedu strany se neucházel.

Prvním místopředsedou ČSSD by podle většiny regionálních organizací měl zůstat ministr vnitra Milan Chovanec, kterého si po svém boku přeje i Sobotka. Tejce na tuto funkci kromě Jihočechů nominovala zatím jen jihomoravská ČSSD. Členové strany na Vysočině na prvního místopředsedu nenavrhli nikoho.

Foto: Petr Horník, Právo

Jeroným Tejc

Nominaci na posty řadových místopředsedů dnes v Jihočeském kraji získali Lenka Teska Arnoštová, Petr Dolínek, Lubomír Zaorálek, Jan Hamáček a Jan Birke. Neuspěla naopak Michaela Marksová.

V krajských volbách sociální demokraté na jihu Čech zvítězili a Zimola potřetí obhájil místo hejtmana. Kraj vede koalice ČSSD, ANO a hnutí Jihočeši 2012.

Reklama

Výběr článků

Načítám